جعبه و کارتن بسته بندی دارو و تجهیزات پزشکی

بسته بندی دارویی و تجهیزات پزشکی

جعبه و کارتن بسته بندی دارو و تجهیزات پزشکی از جمله مواردی هستند که در نحوه تولید و طراحی آن باید دقت لازم انجام گیرد و به گونه ای ساخته شود که در نهایت بهداشتی بودن و کیفیت به دست مشتریان برسند که در ادامه مقاله درباره حوزه تولید و طراحی پک های دارویی بیشتر سخن خواهیم گفت.

بسته بندی های دارویی چگونه و در چه مدل هایی تولید میشوند؟

جعبه و کارتن بسته بندی دارو و تجهیزات پزشکی می بایست به درستی و در نهایت دقت و با استفاده از متریال با کیفیت و مرغوب تولید شوند.

اگر بخواهیم اطلاعات دقیقی بدهیم، موضوع آن است که داروها طیف های گسترده ای از خوارکی تا موضعی برای مصرف دارند به همین دلیل است که مستقیما با سلامت انسانها سر و کار داشته و اکثرشان دارای بسته بندی های اولیه میباشند مثل قرص ها که با ورقه های آلومینیومی در بسته های با جنس پلاستیکی قرار گرفته اند یا پمادهای موضعی که درون تیوپ های خودشان می باشند و سپس درون جعبه های کارتنی یا مقوایی تولید شده، قرار میگیرند. پس تولید جعبه و کارتن برای دارو از نوع بسته بندی های ثانویه میباشند.

اگر این بسته بندی ها برای جابجایی و حمل و نقل طراحی شده باشند، به عنوان کارتن مادر شناخته میشوند که مثلا در تصویر زیر تعدادی از این شربت های ضد سرفه را درون کارتن مادر قرار داده و تحویل داروخانه ها میدهند.

جعبه کارتنی شربت ضد سرفه

اما برای همان شربت های ضد سرفه نیز از جعبه های مقوایی در مدل های ته قفلی-درب دارویی یا برای اکثر قرص و کپسول ها از مدل دو درب دارویی استفاده میکنند.

توجه داشته باشید مقوایی که برای این موارد در نظر گرفته میشود در بیشتر مواقع ایندبرد با گرماژ بالا میباشد که هم نسبت به پشت طوسی بهداشتی تر بوده و هم مقاومت بهتری دارد. اگرچه میتوان برای مواردی که پک اولیه دارند مثل چسب زخم از مقوای پشت طوسی هم استفاده کرد.

در ادامه مطالب برویم سراغ طراحی جعبه های بسته بندی. این جعبه ها باید به چه شکل طراحی شوند و چه مواردی روی پک هایشان چاپ گردد؟

طراحی و چاپ جعبه و کارتن دارو و لوازم پزشکی به چه شکل است؟

جعبه و کارتن بسته بندی دارو و تجهیزات پزشکی می بایست به گونه ای طراحی شود که افراد بتوانند به راحتی از آنها استفاده کنند. یعنی باز و بسته کردن آنان آسان بوده و مصرف کننده دارو زمان زیادی را صرف باز کردن جعبه نکند.

یا مثلا به گونه ای طراحی شود که سر و ته جعبه مشخص باشد و داروها از سمت دیگر درون آن در هنگام باز کردن نریزند که این در مصارف قرص در جعبه های دو درب دارویی اتفاق می افتد و با جایگزینی نوع ته قفلی-درب دارویی این مسئله کاملا حل خواهد شد.

جعبه بسته بندی پماد موضعی به همراه کارتن مادر

بعد از نوع و مدل کارتن و جعبه هایی که برای دارو استفاده میشوند، چاپ آنهاست که از اهمیت ویژه ای برخوردار است. روی بسته بندی دارو و تجهیزات پزشکی اطلاعات محصول، نحوه نگهداری، برند شرکت تولید کننده و نام دارو چاپ میشود.

در بیشتر موارد علاوه بر اطلاعاتی که اشاره کردیم، وجود یک بروشور اطلاعاتی که بیشتر جنبه آموزشی و روند مصرف را دارد، الزامی میباشد که حتی در مواردی با خط بریل نیز نوشته شده تا افراد نابینا به راحتی بتوانند از نحوه مصرف و سایر اطلاعات باخبر شوند.

چاپی که برای جعبه های دارویی و تجهیزات پزشکی استفاده میشود معمولا افست بوده چرا که در این نوع چاپ، جزئیات، رنگ و طرح ها به گونه ای انجام میگیرند که کاملا شفاف و واضح است و هم چنین داشتن خدمات پس از چاپ مثل سلفون به بهداشتی بودن پک آن کمک های شایانی میکند.

قیمت جعبه های دارویی به چه شکل محاسبه میشود؟

برای تعیین و نحوه محاسبه قیمت جعبه های دارویی به مواردی از جمله: مدل، نوع ورق یا مقوای مصرفی، تیراژ و ابعاد بستگی دارد. بهتر است بدانید که تیراژ بالا میتواند بسیار در قیمت نهایی تاثیر گذار باشد و از آنجایی که برای مصارف دارویی بسته بندی در تعداد سفارش بالا ثبت می گردد، قیمت تمام شده ارزان تر میشود.

[ثبت امتیاز]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *