آیا شما هم برای علامت تجاری و محصول خود نیاز به چاپ با کیفیت در تیراژ بالا و قیمت بصرفه هستید؟ برای رسیدن به بهترین کیفیت با تیراژ بالا و هزینه مطلوب، نیاز به یک چاپ خوب، قابل قبول و سریع است که در ادامه به آن می پردازیم.
چاپ افست چیست؟
چاپ از گونه های مختلفی تشکیل می شود و یکی از رایج ترین روش ها، چاپ افست است که آن را به نام لیتوگرافی نیز میشناسند. تقریبا اکثر چاپخانه ها مجهز به دستگاه افست هستند که این دستگاه ها میتوانند کیفیت چاپ را در بهترین سطح ممکن قرار دهند.
این روش چاپ برای تولید انبوه مناسب است که تصاویر و رنگ ها در این چاپ از طریق غلتک های معلوم شده بر روی صفحات فلزی حرکت و باعث چاپ با کیفیت بالا می شوند.
چاپ افست را میتوان به عنوان روش چاپی نسبتا بصرفه نام برد که برای چاپ با تیراژ بالا پیشنهاد میشود. در چاپ افست با بهره گیری از زینک و مرکب های با کیفیت بالا، میتوان تعداد چاپ ها را تا حد یک میلیون تیراژ نیز رساند و همین امر از نظر قیمت نسبت به سایر چاپ ها بصرفه تر است.
البته یک نوع چاپ دیگر نیز وجود دارد و همانند چاپ افست مقرون بصرفه است که چاپ فلکسو نام دارد. از نظر کارایی افست و فلکسو شباهت های متعددی مانند: هزینه کم با تیراژ بالا، سرعت بالا و… دارند.
مقایسه چاپ فلکسو و چاپ افست
شاید این سوال که ” چاپ افست مناسب تر است یا چاپ فلکسو؟” در ذهنتان آمده باشد، در پاسخ به این سوال: نمی توانیم اعلام کنیم افست مناسب است یا فلکسو، اما قبل از هر توقعی که از چاپ ها دارید ابتدا انتخاب کنید که کدام نوع چاپ با محصول شما جلوه بهتری دارد، برای مثال: برای محصولاتی که لازم به رنگ و کیفیت بالا دارد (مثل لوازم کودکان و اسباب بازی ها) از چاپ افست استفاده می شود، چرا که این نوع چاپ از کیفیت رنگی بالاتری نسبت به فلکسو برخوردار است.
کاربرد های چاپ افست
از کاربرد ها آن میتوان به قابلیت چاپ بر روی انواع سطوح کاغذ، مقوا، مجله و نشریه ها اشاره کرد و همچنین چاپ بر روی بازی هایی مثل شطرنج و بازی های کارتی، نقشه ها و از این قبیل ها. تقریبا اکثر محصولات جهت تبلیغات و معرفی خود و نوع کالا، به این نوع چاپ پایبند هستند.
مزیت های چاپ افست
میتوان به سرعت بالای آن در چاپ، قیمت پایین، ماندگاری بالای چاپ و… نام برد، لازم به ذکر است که چاپ افست در کنار مزایایی که دارد دارای معایب نیز می باشد. در این چاپ هنگامی که اپراتور اطلاعات را به دستگاه چاپ وارد میکند، از زمان شروع تا اتمام کار نمی توان هیچ اطلاعاتی را تغییر داد و همان اطلاعات اولیه تا پایان کار باقی میماند، همچنین برای زمانی که چاپ با تعداد کم انجام می شود این روش مناسب نخواهد بود و بهتر است از روش چاپ دیجیتال استفاده کرد.
چاپ دیجیتال
در چاپ دیجیتال برای انتقال اطلاعات هیچ واسطه ای وجود ندارد. در این چاپ از رنگ جوهر و تونر خشک استفاده میکنند. دیجیتال بر روی کاغذ، مقوا، کارتن وهرنوع پارچه ای قابل اجرا است.
موارد استفاده از چاپ افست
- انواع روزنامه
- مجله
- کتاب
- دفتر
- پوستر
- تراکت
- کاتالوگ
- کارت ویزیت
- و…
فرایند چاپ افست
ابتدا در قسمت لیتوگرافی، مطابق با طرح اولیه، از جنس آلومینیوم صفحاتی در قالب زینک یا همان پلیت ساخته می شود. در این روش، چاپ با توجه به اینکه از سیستم رنگی CMYK استفاده می شود، برای هر طرح چهار زینک مجزا ساخته می شود. البته گاهی اوقات یک زینک دیگر برای ترکیب یک رنگ خاص نیز تهیه می شود. بعد از تهیه هر زینک، باید آن را به صورت جداگانه در برج های رنگی دستگاه بگذارین.
سخن پایانی
بهتر است برای انتخاب نوع چاپ مناسب برای محصول خود از مشاورین شرکت های چاپی سوال بفرمایین تا به بهترین روش شما را در انتخاب نوع چاپی که با کالای شما مناسب باشد راهنمایی کنند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید از صفحه (تماس با ما) با طراحان زرین کارتن در ارتباط باشید.