استانداردهای بسته بندی های انواع مواد غذایی

استاندارد های بسته بندی

استانداردهای بسته بندی های انواع مواد غذایی می بایست توسط تمامی تولید کنندگان این حوزه و هم چنین شرکت های بسته بندی آن شناخته شود. نیمی از این استانداردها بین المللی است که باید برای تمامی مواد غذایی رعایت شود.

چرا بسته بندی مواد غذایی اهمیت دارد؟

استانداردهای بسته بندی های انواع مواد غذایی و نکات آن از موارد بین المللی میباشد که برای تولیدات گسترده و صادرات مواد غذایی الزامی میباشد و در صورت نبود آن جریمه های سنگین معین شده است.

بسته بندی یکی از نیاز های اساسی هر کالا برای نگهداری، عرضه و نمایش و برند تجاری بوده که تولید کنندگان و فروشندگان می توانند به وسیله آن محصولات خود را از رقبا متمایز کنند.

مرتبط بخوانید: بسته بندی انواع محصولات و نکات مهم + عکس

در صنایع غذایی، بسته بندی یک حوزه مهم و در عین حال حساس می باشد. از گذشته تا به امروز، بسته بندی مواد غذایی برای محافظت از محصول در برابر آلودگی و آسیب های احتمالی حین جابه جایی تا رسیدن به مقصد به کار می رود.

از دیگر وظایف آن حفظ کیفیت، تازگی، عطر و طعم غذا می باشد. بنابراین به هنگام تهیه یک بسته بندی مناسب، بهداشتی بودن آن بسیار حائز اهمیت است.

با توجه به اهمیت بهداشتی بودن و ایمنی انواع محصولات به خصوص مواد غذایی و خوراکی، رعایت یک سری از استاندار ها جهت آسودگی خیال مشتری و اعتماد آنها به برند تولید کننده، ضروری است که در ادامه مقاله به نقش و کارایی هر یک اشاره خواهیم کرد.

استاندارد های بسته بندی مواد غذایی کدام اند؟

قوانین بسته بندی استاندارد

رعایت تمام اصول و نکات بهداشتی در بسته بندی انواع محصولات غذایی و خوراکی در جهت حفظ کیفیت و اعتبار برند تجاری، از موارد مهمی است که لازم است تولید کننده ها دقت بیشتری به آن داشته باشند.  

با صنعتی شدن زندگی مدرن مردم و گرایش آنها به خرید مواد غذایی از بیرون، مشتریان در صدد استفاده از یک بسته بندی اصولی و با کیفیت بوده که این امر اگر مطابق با استاندارد و قوانین لازم باشد، خریداران را ترغیب به تهیه از محصولات برند شما خواهد کرد.

حال جهت ارائه یک محصول با کیفیت و بهداشتی، یک سری استاندارد هایی تعیین شده که در این راستا به تولید کنندگان کمک شایانی خواهد کرد.

  • SQF  

SQF کوتاه شده عبارت safe quality food به معنای مواد خوراکی با کیفیت و بی خطر است. این گواهی مدیریت ایمنی و کیفیت کنترل مواد غذایی است که توسط موسسه  SQF  اجرایی می گردد.

دریافت گواهی SQF این امکان را به مشتریان می دهد که محصول خریداری شده آنها کاملا ایمنی و سالم است.

  • ISO 9001

از جمله معروف ترین و محبوب ترین استاندار ها و قوانین محصولات غذایی است که به مدیریت کیفیت می پردازد. برند هایی که این گواهی را دریافت کرده اند، از دیدگاه مشتری هم اعتبار زیادی داشته و هم می توانند برای سازمان خود پرستیژ تبلیغاتی به وجود آورند.

هدف از ایجاد استاندارد ISO 9001 این بوده که تمامی برند ها با قوانین جهانی هماهنگ شوند.

  • ISO 22000

این گواهینامه از لحظه برداشت و تولید محصول تا بسته بندی و در نهایت ارائه آن به مشتری نظارت و کنترل دارد.

  • ISO 14001

استاندارد ایزو ۱۴۰۰۱ یا سیستم مدیریت زیست محیطی که کاربرد اصلی آن حفاظت از طبیعت و جلوگیری از آسیب آلایند های شرکت ها به طبیعت است.

ویژگی های یک بسته بندی استاندارد

  • کیفیت مطلوب و با دوام بودن آن
  • مطابق با نظر و در خواست مشتری
  • اطلاع رسانی پویا
  • قابلیت بازیافت و دوستدار محیط زیست بودن
  • زیبایی ظاهری
  • حفظ محصول از هر گونه آسیب
  • قیمت مقرون به صرفه

چرا باید بسته بندی مطابق با قوانین استاندارد باشد؟ چه مزیتی پشت آن نهفته است؟

در یک چشم انداز رقابتی مانند صنعت مواد غذایی، بسته بندی درست جهت حفظ مزیت های رقابتی در قفسه های شلوغ سوپر مارکت ها امری ضروری است. پک مواد غذایی نه تنها یک محصول را در قفسه برجسته می کند، بلکه آنها را در برابر عوامل بهداشتی، فیزیکی و محیطی که می تواند آنها را در آلوده کند، محافظت می نماید.

از دیگر مزایای یک بسته بندی استاندارد عبارت است از:

  • بازاریابی بهتر
  • برجسته شدن برند تجاری
  • فروش بهتر
  • به دست آوردن سود حاصل از بازار های داخلی
  • کسب اعتماد مردم
  • برخورداری از مزیت های رقابتی

جنس بسته بندی های مواد غذایی

بر کسی پوشیده نیست که برای بسیاری از مصرف کنندگان، بسته بندی هایی از جنس پلاستیک، به یک دشمن عمومی تبدیل شده است که علاوه بر اثرات منفی و جدی که بر سلامت انسان و محیط زیست دارد، زندگی جانداران دریایی را هم به خطر انداخته است.

ویژگی های بسته بندی استاندارد

طبق گزارش های مجله Science، سالانه بین ۸/۴ تا ۷/۱۲ میلیون تن پلاستیک وارد اقیانوس ها می شود که این رقم بسیار تاسف برانگیز است!

مرتبط بخوانید: بسته بندی میوه و صیفی جات بازار داخلی و صادراتی + تصاویر

از این رو، روش ها و راهکارهای متنوعی در بسته بندی پیشنهاد می شود که طیف گوناگونی از ابتکارات را برای جلوگیری از کاهش ضایعات شامل می شود. پک های کارتنی، مقوایی و کرافت با خاصیت بازیافت پذیری که دارند، بهترین گزینه برای بسته بندی محصولات غذایی به شمار می آیند.

توجه داشته باشید که در بسته بندی محصولات غذایی لازم است که از متریال های درجه یک و بهداشتی استفاده کنید.

علاوه بر جنس بسته بندی، موارد دیگری نیز حائز اهمیت بوده تا نگاه مشتری را به خود جلب کرده و او را تشویق به خرید از محصولات و برند شما کند. اگر مصرف کننده هیچ اطلاعاتی در مورد محصول شما نداشته باشد، ترغیب او به تهیه کالا کاهش خواهد یافت.

شما می توانید با به کار بردن المان هایی نظیر طراحی، چاپ و … پک های خود را جذاب و شکیل وارد بازار کنید.

کلام پایانی

 طبق استاندارد هایی که در این مقاله ذکر کردیم، بسته بندی مواد غذایی باید به آسانی در دسترس مشتری قرار گرفته و مشکلی برای مصرف کننده ایجاد نکند. تمامی این قوانینی که ذکر کردیم، بر این موضوع تاکید می کند در بسته بندی مواد غذایی، رعایت تمام نکات بهداشتی الزامی است تا برای سلامت مشتری مشکلی ایجاد نکند.

به قول ضرب المثل معروف  we are what we eat  (ما چیزی هستیم که می خوریم)، کیفیت مواد غذایی که مصرف می کنیم، تا حد زیادی بستگی به نوع بسته بندی آن دارد. علاوه بر نوع بسته بندی، متریال به کار رفته و شکل ظاهری آن نیز حائز اهمیت است.

کارخانه زرین کارتن تولید کننده انواع جعبه و کارتن بسته بندی کالا های بازار داخل و صادراتی را در کارنامه خود ثبت کرده است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص سفارش و نوع انتخاب بسته بندی مواد غذایی میتوانید با کارشناسان مجموعه در تماس باشید.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *